Одштампајте ову страницу

„АЛЕКСАНДАР СЕРГЕЈЕВИЧ ПУШКИН“ ИЗ МОСКВЕ

уторак, 21 јун 2016 12:03

Од школске 2013/2014. године ОШ „21. октобар“ одржава веома искрене односе са пријатељском школом Александар Сергејевич Пушкин из Москве. Прва је и једина школа у граду која је успоставила пријатељске односе са земљом која је географски веома удаљена од нас, а по вери, култури и језику тако блиска.

Сарадњу и дружење остварују и наставници и ученици, а приоритетни циљ јесте дружење и размена искустава ученика и наставника. Посете се остварују сваког октобра када ученици и наставници из Москве узимају учешће у активностима поводом Дана школе и Октобарских свечаности у Крагујевцу.

Посету Русији наши ђаци и наставници узвраћају у трећој недељи марта када учествују на Међународном фестивалу „Пушкиново пролеће“ у част великом руском књижевнику. Досадашњи наступи наших ученика били су јако запажени и пропраћени наградама. Учешће на овом фестивалу, који има међународни карактер, веома је велико и значајно искуство и за ученике и за наставнике у погледу упознавања са другим земљама и њиховим културама.

2019.година

 

2016. година

2015. година

2014. година