Одштампајте ову страницу

ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

петак, 17 јун 2016 16:19

У више од 150 земаља широм света, међу којима је и Србија, обележен је Дан планете земље. У циљу повећања свести људи о угрожености животне средине многе крагујевачке школе су организовале бројне акције, како би обележиле тај датум.

На данашњи дан стручњаци упозоравају да је човек својим деловањем довео до драматичног загађења животне средине и да је велики број биљних и животињских врста широм света пред изумирањем, што доводи до озбиљног нарушавања читавог екосистема.У оквиру Дана планете Земље, Центар за еколошко образовање и одрживи развој у крагујевачком Великом парку дана 23.04.2016.године организовао је 14. изложбу дечијих радова на тему екологије под називом „Плава планета”.

У Великом парку крагујевачки основци и предшколци, радовима на задату тему ,,Ваздух“, показали су присутнима како они замишљају планету на којој живимо, али и на само себи својствен начин указали који је прави пут њеног спасења.

Бројна крагујевачка еколошка удружења као и суорганизатори одржали су низ креативно едукативних, еколошких радионица за све посетиоце изложбе.

Пристигло је преко 500 радова. Проглашени су и победници изложбе – они који су били најоргиналнији у прављењу скулптура од рециклираног материјала.

Учитељица Јованка Игњатовић са својим одељењем 4/2 је учествовала на конкурсу и освојила другу награду са Еко скулптуром ,,Дрво“.