За осмаке

 

САОПШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА

 Пробни завршни испит одржаће се 9.04.2021.године /петак/ у 13 часова полагањем теста из математике.
 Пробни завршни испит одржаће се и 10.04.2021.године /субота/ у 9 часова, полагањем теста из српског језика,а у 11.30 часова комбиновани тест биологија, географија, историја, физика и хемија.
 Израда сваког појединачног теста траје 120 минута.
 Ученици пробни завршни испит полажу у учионицама на спрату школе,које ће бити јасно обележене.
 Максималан број ученика у учионици је 15 и један дежурни наставник.
 Сваки ученик има свој редни број са јединственог списка ученика, који је уједно и редни број клупе у којој седи.
 На пробни завршни испит из математике ученици доносе потребан прибор за рад и цртање (троугао, лењир, шестар, дрвене оловке и гумицу). На пробни завршни испит из српског језика и комбинованог теста, ученици доносе прибор за рад (графитну оловки и гумицу). Школа ће за сваког ученика обезбедити по једну плаву хемијску оловку.
 По потреби понети и флашицу воде или други освежавајући напитак.
 Испред учионице на обележеном месту ученици одлажу личне ствари које не смеју да користе на испиту.
 Ученици треба да су у школи 30 минута пре почетка теста и обраћају се одељењским старешинама. Ученици са собом треба да понесу своје ђачке књижице.
 Након реализованог пробног завршног испита, тестови ученика прегледају се у школи и имају за циљ унапређивање постигнућа ученика у постизању бољих резултата на завршном испиту.
 Сви ученици и наставници који реализују пробно тестирање треба да се придржавају мера заштите, носећи заштитне маске.

 

Обавештење за родитеље / друге законске заступнике ученика
који уписују средњу школу

 

Портал Моја средња школа представља платформу која Вам омогућава да извршите електронске услуге у вези са пријемним испитом, завршним испитом и уписом у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, са изузетком музичких, балетских и специјалних школа.

На порталу Моја средња школа: https://mojasrednjaskola.gov.rs можете проверити све евидентиране податке за конкретног ученика, али и пронаћи све статистичке податке о основним и средњим школама, као и друге информације које могу помоћи у правилном одабиру будуће школе. Сходно Календару уписних активности, на дневном нивоу можете пратити главне актуелности.

Да бисте користили електронске услуге, потребно је да будете ауторизован корисник. Ауторизовани корисник може бити искључиво родитељ или други законски заступник који има одговарајућа права приступа до података о конкретном ученику, путем налога на Порталу Мој есДневник. Односно, уколико имате налог на порталу Мој есДневник или имате налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs, којим приступате порталу Мој есДневник, омогућене су следеће електронске услуге:

1. подношење електронске пријаве за полагање пријемних испита
2. подношење приговора на резултате завршног испита
3. подношење електронске листе жеља
4. подношење електронске пријаве за упис у средњу школу

Налог на есДневнику можете добити од разредног старешине у основној школи, а налог на државном порталу за електронску идентификацију можете сами креирати регистровањем на eID.gov.rs.

Позивамо вас да, у складу са текућом епидемиолошком ситуацијом, а, пре свега, због здравља и безбедности, користите расположиве електронске услуге у вези са процедурама за упис у средњу школу. Свакако, све захтеве ћете моћи и на стари начин да поднесете, непосредно у школи.

pdfKALENDAR_AKTIVNOSTI_2020_2021._ZA_SKOLE.pdf

О школи

Школа је 20. октобра 1971. године добила своју зграду. Зграда се налази у улици Милована Глишића 13. Школа се налази у строгом центру града, у мирнијем окружењу, окружена стамбеним зградама и кућама  Окружена је високим боровим стаблима, који јој пружају природно и мирно окружење.

Опширније

Мени

Најчитаније

Контакт информације

Телефони:
034/ 6302-785 - секретар школе
034/ 6302-785 - Бранка Радовановић, лице за заштиту података о личности
034/ 6302-786 – педагог
034/ 6302-787 – рачуноводство
034/ 6370-217 – директор и fax
034/595-088 – школа у Рогојевцу
034/6352-052 – школа у Добрачи
034/540-700 – школа у Каменици

Mail:
os21kgsekretar@gmail.com
skola21racunovodstvo@yahoo.com