Рогојевац

уторак, 21 јун 2016 09:37

Школа у Рогојевцу је подручна школа Основне школе „21. отобар“ у Крагујевцу и налази се на 16 км од матичне школе на магистралном путу Крагујевац-Горњи Милановац.

Школа је саграђена почетком тридесетих година прошлог века и имала је три учионице и кухињу. У оквиру школског дворишта, у самој близини школе, налази се учитељски дом који је данас празан. Школа се граничи са двориштем цркве св. Петка.


Док није саграђен свештенички дом, свештеници су становали у учитељском дому. Учионице су биле пуне ђака. За време Другог светског рата, школа је спаљена и делимично уништена. У ратном периоду учитељи Бојко и Босиљка потајно су држали наставу у породичној кући Радојичић Живојина, мештанина села Рогојевац. Живојин Радојичић је крио учитеље у својој кући. За време рата, Живојина и још неколико мештана Немци су одвели у немачки логор. Давне, 1941. године неки мештани су стрељани у близини школе.

После рата, спаљена школа је удруженим снагама мештана обновљена. Школу су похађали ученици од првог до четвртог разреда. Око школе су се налазиле ливаде које је учитељ Томислав Каровић пошумио ретким врстама дрвећа. У овом веку школа је опет обновљена средствима општине Крагујевац, донацијама амбасаде Немачке и Агроинвест фонда. У школи је урађен мокри чвор, делимично замењена столарија, замењен намештај, спуштени плафони, замењени подови и освежена фасада школе. Школа је опремљена белим таблама, компјутерима, штампачима, телевизорима, ДВД рекордерима, дигиталним фото апаратом и камером.

У оквиру школе се налази 25 пространо травнато школско двориште, опремљено голићима и кошаркашким таблама. Данас у школи раде два учитеља у комбинованим одељењима, васпитач са предшколском групом и помоћни радник. Школу похађају деца из Рогојевца и Кутлова.

rogojevac ucionica

Учионица школе у Рогојевцу

О школи

Школа је 20. октобра 1971. године добила своју зграду. Зграда се налази у улици Милована Глишића 13. Школа се налази у строгом центру града, у мирнијем окружењу, окружена стамбеним зградама и кућама  Окружена је високим боровим стаблима, који јој пружају природно и мирно окружење.

Опширније

Мени

Најчитаније

Контакт информације

Телефони:
034/ 6302-785 - Бранка Радовановић, лице за заштиту података о личности
034/ 6302-786 – педагог
034/ 6302-787 – рачуноводство
034/ 6370-217 – директор и fax
034/595-088 – школа у Рогојевцу
034/6352-052 – школа у Добрачи
034/540-700 – школа у Каменици

Mail:
os21kgsekretar@gmail.com