Отворено срце наше школе за будуће прваке

уторак, 12 март 2019 20:43

 

У суботу, 9.марта 2019.године наша школа је овтворила врата будућим првацима. Био је то дан када су радознале окице знатижељно испитивале просторије установе где ће започети своје образовање. Око 70 малих људи је дошло да упозна своје будуће учитеље и наставнике. Директорка школе, Данијела Ралетић, их је поздравила говором:

"Драги родитељи, драга децо, будући ђаци прваци,
Добро дошли у Основну школу „ 21. октобар“, једну од девет најбољих школа у Србији! Данас сте направили први корак и ушли у ову нашу школску зграду, надам се да ћете 1. септембра у њу утрчати радосни и спремни за изазове који вас очекују!
Ово је врло строга школа у којој се зна ред!
Правила су следећа: Свакога дана морате стално да се осмехујете!Када почне час морате да делите тај осмех са учитељицом и другарима. Морате да делите радост када урадите задатке и када схватите да вам је глава пуна знања. Подржавамо да на одморима певуцкате и играте. Тражићемо од вас да цртате. Тражићемо од вас да рецитујете и да глумите! Тражићемо од вас да се бавите спортом!
Тражићемо од вас да будете креативни и направите нешто што ће променити свет!
Стално ћемо вас изазивати да идете на такмичења и схватите шта највише волите и шта желите д будете!
Домаћи задаци су врло тешки! Морате одмах по повратку из школе да загрлите родитеље, баке и деке и да комшиници успут понесете торбу из продавнице! И то све са осмехом на лицу!
Ако успете сва ова правила да испоштујете до краја 8. разреда, ми ћемо вас поносни и срећни испратити са ових школских врата, пустити у даљу љуту борбу са сазнањем да смо урадили добар посао и од вас направили храбре борце, добре и поштене људе!

А сад осмех на лице и у борбу!"

 

За ову прилику учитељице су припремиле занимљиве радионице у којима су дечица радо учествовала. Осим радионица, посетиоцима наше школе представљене су активности предметних наставника и ученика. Тако су имали прилику да уживају у представама на енглеском језику у извођењу ученика нижих разреда. Како изгледа вулканска ерупција, Сунчев систем и планете показали су им наставници географије. Будући прваци су у кабинетима за биологију, физику и хемију могли да виде и друге разне огледе. Наша школа има дигиталне учионице где су деца могла да испробају прве информатичке кораке. 

Мноштво активности које су вредно припремили и учитељи и наставници држали су пажњу малим посетиоцима. Стиче се утисак да су уживали толико да су школу нерадо напустили и да једва чекају да јој се врате али не као гости него као ђаци. 

 

 

О школи

Школа је 20. октобра 1971. године добила своју зграду. Зграда се налази у улици Милована Глишића 13. Школа се налази у строгом центру града, у мирнијем окружењу, окружена стамбеним зградама и кућама  Окружена је високим боровим стаблима, који јој пружају природно и мирно окружење.

Опширније

Мени

Најчитаније

Контакт информације

Телефони:
034/ 6302-785 - секретар школе
034/ 6302-785 - Бранка Радовановић, лице за заштиту података о личности
034/ 6302-786 – педагог
034/ 6302-787 – рачуноводство
034/ 6370-217 – директор и fax
034/595-088 – школа у Рогојевцу
034/6352-052 – школа у Добрачи
034/540-700 – школа у Каменици

Mail:
os21kgsekretar@gmail.com
skola21racunovodstvo@yahoo.com