Саопштење за ученике осмог разреда о полагању онлајн пробног пријемног испита

среда, 22 април 2020 00:30

Поштовани наши осмаци,

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика
23. априла 2020. – тест из математике
24. априла 2020. – комбиновани тест

Сваки тест биће вам доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00), како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који вам је проследио одељењски старешина, приступате решавању тестова.
На почетку сваког теста бирате језик на којем радите тест.

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када приступите тесту, морате и да га завршите у року предвиђеном за рад. На почетку теста, добићете обавештење о дужини трајања тестирања.

Како сви имате могућност онлајн рада пробног тестирања неће бити потребно обезбедити вам варијанту ПДФ формата./Школа је ову информацију добила преко ваших разредних старешина/.

Уколико се то догоди за ученике који ипак, из неког разлога неће имати техничке могућности да раде онлајн тест (они који не прате наставу онлајн), школама ће бити на располагању сва три теста у ПДФ формату, на дан комбинованог теста, тј. 24. априла, како би их одштампали и проследили родитељима. Уколико су у могућности, родитељи могу да дођу до школе и преузму тестове у складу са мерама безбедности и под условом да не буду уведене ригорозније мере забране кретања. Ако ученик решава тест у ПДФ формату време за тестирање се може прилагодити (у више термина) или продужити, што није могуће када се ради онлајн.

Први пробни завршни испит у основној школи који ће, за највећи број ученика, бити спроведен на даљину, осим у ситуацијама када ће бити коришћени ПДФ формати тестова, захтева различите врсте прилагођавања за ученике који добијају додатну образовну подршку на основу ИОП докумената. Не постоје универзална упутства за прилагођавање пробног завршног испита, јер је сваки ИОП-1 аутентичан документ који захтева да наставници предложе потребне врсте подршке ученику и родитељу/другом законском заступнику при прилагођавању услова за тестирање или током израде теста. Такође, тим за ИОП-1 може донети стручну процену о томе да за одређене ученике не би било целисходно да се у овом тренутку спроведе пробно тестирање.

У складу са препоруком Министарства просвете, наш Тим за инклузивно образовање је донео предлог мера за ученика који раде по ИОП-у а које се тичу полагања пробног завршног испита које је проследио одељењских старешина,чиме се сматра да су сви ученици обавештени.

Напомена за све ученике осмог разреда:
- пробни завршни испит се не оцењује ;
- пробни завршни испит као и сви предходни има једну сврху, да ви као ученици проверите своја знања а наставници да добију повратну информацију у којим областима вам је потребна подршка. СРЕЋНО!!!

О школи

Школа је 20. октобра 1971. године добила своју зграду. Зграда се налази у улици Милована Глишића 13. Школа се налази у строгом центру града, у мирнијем окружењу, окружена стамбеним зградама и кућама  Окружена је високим боровим стаблима, који јој пружају природно и мирно окружење.

Опширније

Мени

Најчитаније

Контакт информације

Телефони:
034/ 6302-785 - секретар школе
034/ 6302-785 - Бранка Радовановић, лице за заштиту података о личности
034/ 6302-786 – педагог
034/ 6302-787 – рачуноводство
034/ 6370-217 – директор и fax
034/595-088 – школа у Рогојевцу
034/6352-052 – школа у Добрачи
034/540-700 – школа у Каменици

Mail:
os21kgsekretar@gmail.com
skola21racunovodstvo@yahoo.com